EnergiWatch

Danfoss lukker fabrik på Fyn

Cleantechfirmaet fyrer 60 ansatte på Fyn på grund af utilfredsstillende resultater inden for kugleventiler.

Foto: Danfoss

Industrigiganten Danfoss lukker en fabrik i Glamsbjerg på Fyn.

Ca. 60 medarbejdere mister jobbet i forbindelse med lukningen, der sker med udgangen af juni næste år. Årsagen er, at Danfoss ikke kan tjene penge på de ventiler, som produceres på fabrikken.

”Det er desværre ikke lykkedes at forbedre indtjeningen på vores produktion af de ventiler, fabrikken laver. Derfor har vi besluttet at stoppe med at producere dem,” siger Lasse Bastkjær Jensen, pressechef i Danfoss.

Der er tale om såkaldte jordforlagte kugleventiler, der installeres i isolerede rørsystemer, som transporterer fjernvarmevand til brugerne.

Når produktionen af ventilerne ophører, vil der være så lav volumen på fabrikken i Glamsbjerg, at der ikke er økonomisk grundlag for at opretholde en produktion.

”Det er vigtigt for os at sikre, at Danfoss fortsat er et stærkt selskab og en attraktiv og givende arbejdsplads. Vores strategiske fokus er derfor på at drive en lønsom virksomhed, så der er rum til langsigtede investeringer. Det betyder, at vi giver slip på det produkt, som produceres i Glamsbjerg,” konstaterer Danfoss i en meddelelse.

Selskabet oplyser, at man vil se på, hvordan man bedst muligt afbøder konsekvenserne og hjælper medarbejderne videre bedst muligt.

Danfoss har i de seneste år gennemført en ny strategi, hvor der fokuseres mere på færre kerneforretninger. Det har ført til fra salg af en række aktiviteter.

Danfoss har udover Glamsbjerg produktion på 9 andre fabrikker i Danmark.

Danfoss' soleventyr med ottende underskud i træk

Solidt Danfoss skal øge omsætningen

Danfoss vil slå konkurrenter med nyt partnerskab

Danfoss-top skal skaffe Danmark flere industriarbejdspladser

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs