EnergiWatch

Novozymes efter jubel-tal: Vi har flere kort i ærmet

Nye produkter kan være med til at løfte Novozymes' energiproduktion yderligre allerede om et halvt år. Samtidig har man et vågent øje på et nyt vækstmarked.

Foto: Novozymes/ PR

Som om det ikke kunne være nok at overraske både marked og analytikere med et bomstærkt regnskab for trejde kvartal, så tror Novozymes på yderligere formåen gennem produktudvikling og nye markeder inden for enzymer til bioenergi.

Bioenergi slog konsensus med uventet højt salg

Novozymes løfter i dag sløret for en salgsvækst på imponerende 19 pct. - et resultat som konkurrenterne kun kan skimte skosålerne af. Selskabet meddeler, at salget primært er båret af et hop i ethanolindustrien i USA på 10 pct., og det sker efter en årrække uden så meget gang i markedet for førstegenerations bioethanol.

"Produktionen har ligget fladt det sidste stykke tid, og nu er den så steget. Det er selvfølgelig positivt for os, men når vi ser ud over det amerikanske marked med lidt længere briller, så har vi også nogle bud på, hvad vi kan gøre yderligere. Også selvom produktionen af ethanol ikke skulle stige," siger CFO, Benny Loft, til EnergiWatch.

De sidste ni måneders travlhed i butikken skyldes efterspørgsel på produkterne Avantec og Spirizyme samt Achieve og Olexa.

Novozymes overgår forventninger

Benny Loft nævner blandt andet, at der er et potentiale for at forbedre de sideprodukter, som opstår i konverteringen af majs til bioethanol.

"Samtidig tror vi på muligheden for at forbedre forbruget af sukker i processen, så der er også en del, som går på at løfte økonomien i det."

Han forventer, at produktnyhederne er klar i løbet af de næste seks til tolv måneder.

Sydamerikansk flirt

Selvom det amerikanske marked med længder er verdens største i ethanolproduktionen, så kaster Novozymes også et kærligt blik længere mod syd. Der er nemlig også en betydelig ethanolindustri i Brasilien.

"I dag bliver der ikke brugt enzymer i ethanolproduktionen i Brasilien, men meget af det går på udskillelse af sukker. Der tror vi, at vi kan komme ind og hjælpe, og selvom du ikke må hænge mig op på et vækstmål her, så er vi interesserede," forklarer Benny Loft.

Novozymes-partner underskriver aftale om nyt ethanolanlæg

Han tror, at der kan være penge at tjene i løbet af de næste tre år.

Novozymes løfter forventningerne til både salg og overskudsgrad efter aflæggelsen af kvartalsregnskabet. Det tidligere udmeldte spænd i organisk salgsvækst på mellem seks og ni pct. kommer op på syv til otte.*

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs