Abengoa åbner sit første kommercielle 2G-anlæg i USA

Åbningen af Abengoas anlæg i Hugoton er et af flere nye kommercielle 2G-anlæg i år.

Abengoa havde fredag officiel åbning af sit første kommercielle anlæg til produktion af bioethanol baseret på cellulosen i affaldsprodukter fra landbruget. Anlægget, der ligger i Hugoton, Kansas, blev færdigbygget i midten af august og begyndte egentlig produktionen i slutningen af september.

Det fremgår af en meddelelse fra Abengoa.

Anlægget har en årlig kapacitet på op til 25 mio. gallon ethanol, og ved fuld produktion håndterer det 1000 ton biomasse om dagen. Efter planen vil Abengoa tilbyde licenser og kontrakter på alt fra procesdesign, ingeniørarbejde, indkøb af materialer samt bygningen af anlægget og leveringen af enzymer, ligesom selskabet vil tilbyde at stå for såvel drift som markedsføring af bioethanolen.

Åbningen af Abengoas anlæg i Hugoton er et af flere nye kommercielle 2G-anlæg i år. DSM og Poet åbnede tidligere i år deres første fælles 2G-anlæg i kommerciel skala i Emmetsburg i staten Iowa i USA, og så sent som i september åbnede brasilianske Granbio sit første 2G-anlæg. Senere på året ventes amerikanske Dupont og brasilianske Raízen at åbne deres første kommercielle anlæg.

Mens Novozymes er leverandør til DSM og Poet, Granbio og Raízens anlæg, er det ikke det danske selskab, der skal levere enzymer til hverken Abengoa eller Duponts produktionsfaciliteter.

Granbio tæt på nyt ethanolanlæg

Novozymes-partner underskriver aftale om nyt ethanolanlæg

Storbank: 2G-udfordring trækker Novozymes ned

Verdens største biofuels-værk begynder produktion

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter