EnergiWatch

Danfoss byder 8 milliarder for finsk selskab

Bestyrelsen i Vacon, der producerer frekvensomformere, anbefaler samtlige aktionærer acceptere et bud fra Danfoss, der vil overtage hele forretningen.

Niels B. Christiansen, adm. direktør Danfoss | Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Industriselskabet på Als har barslet storstilede opkøb, og følger i den grad op på det løfte.

Danskerne med topchef Niels B. Christiansen har spidsen har netop budt 1.04 mia. euro eller 7,7 mia. kr. for samtlige aktier i finske Vacon, der producerer frekvensomformere.

Det svarer til en pris på 34 euro per aktie, og den pris kan de godt få øje på hos Vacon, hvor aktien i går lukkede i 30 euro. Formand Panu Routila og resten af bestyrelsen anbefaler samtlige aktionærer at slå til på det danske tilbud.

"Med sammenlægningen vil de to selskaber skabe en global, nordisk baseret aktør – en ny frekvensomformer-forretning med en klar ambition om at skabe en førerposition på markedet," siger Panu Routila i en meddelelse.

"Vi har en klar strategisk ambition om at være blandt de absolut førende inden for de forretningsområder, hvor vi er aktive. Vacon er meget stærk og innovativ og ved at skabe denne nye spiller, sikrer vi langsigtet vækst og udvikling," supplerer Niels B. Christiansen, adm. direktør Danfoss.

Her til morgen har Vacon sendt en meddelelse til børsen i Finland, hvor de nedjusterer forventningerne til resten af året.

Flere opkøb

Vacon hører hjemme i Vaasa i Finland, hvorfra de holder øje med de omkring 1.600 ansatte i hjemlandet og produktionsfaciliteter i Europa, Asien og Nordamerika. Selskabet omsatte sidste år for 403 mio. euro, 3 mia. kr.

Tidligere i år lagde Danfoss 2,3 mia. kr. for 20 pct. af tyske SMA Solar, der producerer invertere til solceller. Derudover spenderede Als-virksomheden 4 mia. kr. på at generhverve hele ejerskabet af Sauer Danfoss.

Den tyske investering har siden vist sig træls, i hvert fald på den korte bane. Siden opkøbet i starten af året er kursen halveret, men ifølge Niels B. Christiansen er investeringen langsigtet og bør derfor ikke vurderes nu.

Hvis aktionærerne i Vacon godkender handlen har Danfoss siden 2013 lagt omkring 14 mia. kr. for nye virksomheder som del af strategien om "profitabel vækst".

Danfoss-CEO: Solcelle-satsning skal måles på den lange bane

Danfoss-topchef på opkøbsjagt

Styrket Danfoss klar til nye opkøb

Mørkt regnskab fra Danfoss' store solinvestering

Danfoss' milliardinvestering halveret på et halvt år

Mere fra EnergiWatch

Ukrainsk energiselskab ramt af cyberangreb

Russiske hackere har angiveligt udført et cyberangreb mod Ukraines største privatejede energiselskab DTEK Group. Målet har været destabilisering, lyder det fra det ukrainske selskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs