EnergiWatch

Sparerunde på vej i Grundfos

Grundfos har øget salget i første halvår, men det slog ikke igennem på bundlinjen.

Foto: Valdemar Jørgensen

Pumpevirksomheden Grundfos med hovedsæde i Bjerringbro satte indtjeningstempoet markant ned i første halvår 2014.

Det viser tal fra selskabets halvårsrapport.

Selskabet leverede efter årets første seks måneder et resultat før skat på 301 mio. kr. Det er en tilbagegang på 140 mio. kr. fra de 441 mio. kr., der var afkastet i samme periode i fjor.

Nedgangen kommer på trods af, at det lykkedes at øge omsætningen med 2 pct. til 11,1 mia. kr. Derfor bebuder den nytiltrådte koncerndirektør Mads Nipper nu en sparerunde, der skal øge indtjeningen i selskabet.

"Vi oplever et pres på vores indtjening. Det skyldes kombinationen af flere ting - bl.a. prispres, produktmiks og geografiske forskelle. Det er vi absolut ikke tilfredse med, så vi skal sikre en nedbringelse af omkostningerne samtidig med en øget kundefokus i hele organisationen," sagde Mads Nipper i forbindelse med et pressemøde mandag formiddag.

Grundfos har gennemført et større analysearbejde for at udarbejde en revideret udgave af koncernens strategi, og målet har ganske klart været at skabe mere vækst og højere indtjening.

"Jeg er overbevist om, at Grundfos har et stort potentiale, trods de udfordringer vi møder på markedet. Vi har et solidt udgangspunkt," siger Mads Nipper.

Grundfos forventer resten af året en beskeden salgsvækst og et samlet resultat lige under 2013.

(mio. kr.)

H1 2014

H1 2013

H1 2012

Omsætning

11.137

10.950

10.639

Resultat før skat

301

441

779

Resultat før skat i pct.

2,7

4,02

7,3

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs