Rockwool-chef: Kina bevæger sig langsomt fremad

Trods sidste års fabrikslukning i Kina, mener den danske isoleringskoncern dog stadig, at der er noget at komme efter i Riget i Midten.

Rockwool besluttede tidligere i år at afslutte og nedskrive sit andet fabriksprojekt i Kina, fordi regeringen tøver med at indføre lovgivning, der fremskynder brugen af brandsikker isolering, som det danske selskab ellers havde ventet ville komme.

Der er dog fortsat tegn på, at det kinesiske marked på visse områder bevæger sig fremad, afslørede Gilles Maria, der er finansdirektør hos Rockwool, i forbindelse med en telekonference efter regnskabet for andet kvartal onsdag.

"Vi besluttede at komme til Kina med store investeringer i kapacitet, fordi vi troede, at regeringen ville presse lovgivning igennem, der ville fremskynde brugen af ikke brandbar isolering. Det skete ikke, hvorfor vi nedskrev og afsluttede projektet. Der er stadig nogle provinser, der bevæger sig foran den ventede regulering. Specielt ved offentlige bygninger som hospitaler og skoler, hvor sikkerheden måske er større," sagde Gilles Maria og fortsatte:

"Så markedet bevæger sig stadig i den rigtige retning, men i et langsomt tempo. Som det er nu bruger vi vores eksisterende fabrik, som er i Guangzhou i det sydlige Kina for at opbygge vores tilstedeværelse, hvor det giver mening. Men vi gør det i et lavt tempo, og vi har ikke store ambitioner om store udvidelser af kapaciteten eller om en ny fabrik."

I har tidligere købt mindre virksomheder i eksempelvis Rusland for at justere kapaciteten. Kunne det være en passende strategi i Kina også?

"Det udelukker vi ikke at kigge på, for der er en del små producenter i Kina, der har investeret i fabrikker, og som for tiden ikke producerer på det rette niveau, fordi markedet ikke er der. Måske vil nogle af dem være af vores interesse senere, men det er ikke noget vi kigger på nu," sagde Gilles Maria.

Netop den mulighed er bestemt ikke usandsynlig, lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, der følger Rockwool som senioranalytiker hos Sydbank.

"I Kina har Rockwool oplevet fremgang på visse regionale markeder. Problemet er, at selskabet ikke har kapacitet nok. På andre markeder har Rockwool opkøbt mindre aktører for at imødegå den slags udfordringer. Det kunne jeg godt forestille mig, at man også kunne gøre i Kina og så bygge basen derfra," siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Bank: Faldende kokspriser bør udløse opjustering hos Rockwool

Ukraine-uro preller af på Rockwool

Rockwool gennem andet kvartal i smult vande

Spændinger stjæler fokus op til Rockwool-regnskab

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også