EnergiWatch

Analytiker: Novozymes fortjener kursklø

De tjener mange penge, men det er ikke godt nok, mener Alm. Brand Markets.

Novozymes-direktør Peder Holk Nielsen | Foto: ERTMANN CATHRINE

Novozymes' salg skuffede i andet kvartal, og selv om indtjeningen egentlig er fin, er det bratte kursfald i aktien helt fortjent.

Det vurderer analytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen.

Novozymes kom ud af andet kvartal med en omsætningsfremgang på bare 1 pct. til 3061 mio. kr., hvilket var markant mindre end analytikerforventningerne om en fremgang til 3195 mio. kr., ifølge SME Direkt.

Til gengæld var Novozymes' overskudsgrad større end ventet, hvilket medvirkede til, at driftsindtjeningen på 787 mio. kr. blev bare 5 mio. kr. lavere end forudset.

"Det er en skuffende toplinje, og når man har en så dyr aktie som Novozymes, så er det ikke nok med en stærk indtjening. For det er toplinjevæksten, der skal trække fremadrettet," konstaterer Alm. Brand-analytikeren, der har en "neutral" anbefaling af Novozymes.

Aktien i Novozymes ligger efter torsdag formiddag efter godt en times handel 5,4 pct. lavere i 263 kr. Det er det laveste niveau i omkring tre måneder.

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs