Video: Australiere sætter fartrekord for elbiler

En gruppe studerende har fået meget ud af en soldrevet bil.
Foto: Sunswift
Foto: Sunswift

Med en enkelt opladning i tanken er det lykkedes den australske elbil Sunswift eVe at køre 500 kilometer med en gennemsnitsfart på 100 kilometer i timen. Det er verdensrekord.

Den hidtidige rekord på 500 kilometerdistancen er en gennemsnitsfart på 73 kilometer i timen på én opladning.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Australske University of New South Wales står bag Sunswift, som blev dannet i 1996. Rekordbilen er den femte i rækken, siden Sunswift-projektet blev født.

Bilen med et batteri på 60 kilo er dækket med solpaneler, der oplades løbende. Der har plads til to passagerer og kan ifølge Sunswift køre op til 800 kilometer på en opladning.

Læs mere om bilen på selskabets hjemmeside her.

Rækkevidden er det vel nok største problem for elbilerne. Toyotas forskningsdirektør sagde for nylig, at der var brug for en idé, som er værdig til en Nobel-pris, hvis forholdet mellem rækkevidde og opladningstid skulle give mening.

Normale mennesker kører ikke længere

Selvom der utvivlsomt er langt fra den nuværende model til bilforhandlerne, viser forsøget, at der er seriøse fremskridt på området for elbiler.

"Fem hundrede kilometer er groft sagt så langt, som en normal person maksimalt vil køre på en enkelt dag. Det er et eksempel på, at man muligvis vil køre vores bil en dag," siger Hayden Smith, en af de ingeniørstuderende bag projektet, i en meddelelse.

Toyota-boss nedgør elbiler

Rekorden blev sat i juli på en racerbane i byen Geelong i staten Victoria, som ligger i den sydøstlige del af Australien.

Her er konkurrenternes modtræk til Teslas elsucces

Test-resultat: Elbilen passer til danskernes behov

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også