Giga-stifter sendt ud af dansk filterfirma

Finn Helmer, der blev mangemillionær på salget af tech-firmaet Giga, forlader topposten hos cleantechselskabet LiqTech International. Bestyrelsesformand Aldo Petersen efterlyser øget salg.
Foto: OLESEN PETER HOVE/POLFOTO/arkiv
Foto: OLESEN PETER HOVE/POLFOTO/arkiv

Finn Helmer - også kendt som Giga-manden - fratræder øjeblikkeligt sin stilling som CEO i cleantechfirmaet LiqTech International.

Sådan lyder det fra firmaet med hovedkvarter i Ballerup.

Selskabet er noteret på børsen i USA af den kendte finansmand Aldo Petersen, der også er bestyrelsesformand for virksomheden, som laver forskellige typer keramiske membraner til filterrensning af bl.a. udstødningsgasser fra dieselmotorer.

Finn Helmer - der blev kendt på at sælge tech-firmaet Giga til Intel i 2000 for ti mia. kr., inden han senere gik konkurs - har kun været øverste chef i selskabet i lidt over et år.

Årsagen til, at han forlader stillingen, skal findes i, at LiqTechs bestyrelse med Aldo Petersen i spidsen ønsker at øge fokus på salget i Liqtech, som sidste år havde et underskud på 17,6 mio. kr., forlyder det i en meddelelse fra selskabet

Der skal sælges mere

Ny mand på posten bliver i stedet Sune Mathiesen, som er ejer og CEO i det danske selskab Provital Solutions A/S med base i Hobro, som Liqtech for nylig købte.

Sune Mathiesen købte selv Provital Solutions, som arbejder med vandrensning, for år tilbage, og ved Liqtechs overtagelse fik han ikke kontanter, men derimod aktier i Liqtech som betaling. Han får nu til opgave at skrue op for salget i det nye Liqtech.

"Liqtech skal nu skifte sit fokus til at øge salget og få marketingsucces - områder, hvor Sune har demonstreret betydelige evner," lyder det fra Aldo Petersen i en pressemeddelelse, hvor han også giver en række rosende ord med på vejen til Finn Helmers arbejde i firmaet.

"Bestyrelsen vil gerne udvise sin taknemmelighed til Finn for det vigtige bidrag, som han har givet til firmaet under hans virke - især de betragtelige forbedringer i vores produktionsprocesser," lyder det bl.a. fra formanden.

Sune Mathiesen udtaler selv, at han tror på, at der er store fordele ved at sammensmelte Liqtech og Provital:

"Min tro på at vi kan opnå fordele ved at kombinere LiqTech og Provital og min tillid til, at vi er på nippet til en betydelig vækst, var store grunde til, at jeg bad om ikke at få en kontant kompensation ved salget af Provital, men i stedet aftalte at bytte min aktiepost i Provital for aktier i LiqTech. Desuden accepterede jeg aggressive mål for fremtidig omsætning og EBITDA for Provital med henblik på at opnå fuld værdi for salget af Provital," udtaler han.

I Liqtechs 2013-regnskab fremgår det, at selskabet for 2014 forventer "vækst i omsætningen og et 0 til positivt resultat før skat."

Overskud på Inbicon rykker længere væk

Philips-direktør skal styrke Scion DTU

Nu skal SE snart lave overskud

Danske energifirmaer i høj imagekurs

Kæmpeudsving bag grøn eksport-optur

Den grønne eksport banker i vejret

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs