EnergiWatch

Analytiker: Ingen bedring for Rockwool i Kina

Der er ingen udsigt til snarlig bedring for Rockwool i Kina, vurderer analytiker fra Jyske Bank.

Stenuldsproducenten Rockwool har fortsat vanskeligheder med for alvor at sætte sig på det store kinesiske marked - blandt andet som følge af fortsat fravær af lovgivning om brug af ikke-brandbar isolering i det store land.

Det har nu også fået det danske selskab til endegyldigt at stoppe green field-fabriksprojektet i Tianjin i det nordlige Kina, hvilket koster en afskrivning på et ukendt millionbeløb i første kvartal.

Og der er ikke umiddelbart udsigt til snarlig bedring i Kina, lyder vurderingen fra Janne Vincent Kjær, der er Rockwool-analytiker hos Jyske Bank. Det er dog heller ikke ensbetydende med, at selskabet helt har droppet indtoget i Kina.

"Rockwool vil jo i første omgang bare fortsætte med at levere til Kina fra andre fabrikker, men lovgivningsændringerne trækker fortsat ud, og aktiviteten er ikke så høj, som Rockwool selv havde håbet på. At stoppe fabriksprojektet er naturligvis også et tegn på, at der ikke ses bedring foreløbig," siger hun til Ritzau Finans og uddyber:

"Der kommer ikke til at blive opført en fabrik på den korte bane. Dermed er det dog ikke sagt, at det ikke kommer til at ske overhovedet."

Afbrydelsen af projektet koster en nedskrivning på de forberedende aktiviteter, der allerede er gennemført, men grundet tilbageførsler af nogle af de tidligere nedskrivninger på europæiske fabrikker ender det samlede nedskrivningsbeløb på 3 mio. euro (22,4 mio. kr.) i første kvartal.

Rockwool dårligt fra start i 2014

Rockwool på tilbagetog i Kina - dropper fabriksplaner

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs