EnergiWatch

Strejke på Danfoss er slut

1000 medarbejdere på Danfoss har genoptaget arbejdet.

Foto: Danfoss

Mandag morgen besluttede dagholdet hos Danfoss Power Solutions på Als at gå tilbage på arbejde. Dermed er seks dages strejke for 1000 arbejdere forbi, skriver Fagbladet 3F.

"Det var et lille flertal for at gå tilbage på arbejde," siger Jens B. Rasmussen, der er tillidsrepræsentant for 3F'erne på Danfoss Power Solutions.

Arbejdsnedlæggelsen begyndte i tirsdags, da forhandlinger om en ny lønaftale brød sammen. Her vil ledelsen give en beskeden stigning på den individuelle løn, mens tillidsfolkene ønsker en højere stigning på den kollektive løndel.

Desuden ønsker medarbejderne kun at lave en aftale for ét år, mens ledelsen vil have en treårig aftale.

Mæglingsmøde

Kim Christiansen, faglig sekretær i 3F Als, ser frem til at genoptage forhandlingerne om en ny lønaftale.

"Vi har allerede lavet et uenighedsreferat og skal nu have et mæglingsmøde, hvor organisationerne kan deltage," siger han til Fagbladet 3F.

Arbejdsretten har pålagt de ansatte en bod på 65 kroner i timen. Hertil kommer tabt løn. Det koster dyrt for de arbejdere, som skulle have været på job i weekenden, som også mister deres tillæg.

Pressechef hos Danfoss, Lasse Bastkjær Jensen, bekræfter, at strejken er forbi. Ellers har han ingen kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

Ud over 3F'ere deltog medlemmer af Metal og Elforbundet i strejken.

Danfoss vokser på sine gamle markeder

2-3 kroner skiller Danfoss og medarbejdere

1000 ansatte på Danfoss strejker

Danfoss øger indtjeningen

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs