VM sikrer Grundfos millionkontrakter

Allerede inden VM i fodbold fløjtes i gang i Brasilien, er Grundfos blandt vinderne.
Foto: CHRISTIAN KLINDT SÿLBECK
Foto: CHRISTIAN KLINDT SÿLBECK
AF MICHAEL STENVEI

Den midtjyske pumpegigant har nemlig leveret pumper for omkring 50 mio. kr. til de 12 stadioner, som VM-kampene skal spilles på.

"Vores interesse for VM handler ikke kun om at få gode referencer. Det er sandelig også, fordi det er en god forretning," siger Søren Ø. Sørensen, koncerndirektør i Grundfos og ansvarlig for marketing og det globale salg.

At Grundfos sidder tungt på den gigantiske fodboldfest, er langt fra nogen tilfældighed.

Faktisk går Grundfos målrettet efter at få fingrene i ordrer til OL, VM, store konferencer og andre begivenheder, som tiltrækker sig stor offentlig opmærksomhed.

"Vi har været med ved mange store events. Senest ved OL i London og vinterlegene i Sotji, hvor der stod Grundfos på 90 pct. af alle de pumper, som holdt legene kørende. Det skyldes, at vi har specialiseret os i at forfølge særlige events rundt om i verden," siger Søren Ø. Sørensen og forklarer, at koncernen ligefrem har et særligt udrykningshold.

Det er nødvendigt for at sikre, at Grundfos kommer på banen, allerede inden de rådgivende ingeniører og projektudviklerne lægger sig fast på gennemførelsen af store arrangementer eller gigantiske bygninger, lyder forklaringen.

"Så når landsholdet ikke er med ved VM i Brasilien, kan man vel nærmest sige, at Grundfos er med på banen," siger Grundfos-direktøren med et glimt i øjet.

Ud over leverancerne til VM har Grundfos op til næste måneds brasilianske fodboldfest solgt pumper til hoteller og andre bygninger for "et antal millioner," oplyser Søren Ø. Sørensen.

De 12 stadioner, som indgår i VM-planerne, er spredt ud over hele Brasilien.

Industrisværvægtere i fælles energisatsning 

"Jeg har ikke gået rundt med en adm. direktør i maven" 

Formand: Ny pumpeboss kan motivere  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også