EnergiWatch

Rockwool investerer i knuste toiletter i Hobro

Isoleringsfirmaet har så stor succes med at genbruge bl.a. knust sanitet, at selskabet skyder en halv mia. kr. i jysk fabrik.

Det er en god forretning at genanvende materialer fra industrien eller f.eks. knuste toiletkummer og gamle badekar og bruge det som isolering.

Det kan Rockwool skrive under på, og derfor vil selskabet nu skyde en halv mia. kr. i moderniseringen af selskabets fabrik i Øster Doense nord for Hobro, som genanvender eget og andres affald, skriver Børsen (betalingsmur).

"Vores motto er, at affald eksisterer ikke. Affald er råmateriale til noget andet. Det er den vej, vi skal i stedet for at smide det i oceanet eller grave det ned. Men der er flere vinkler i denne sag. Genanvendelse skal betale sig, det må ikke gå ud over kvaliteten af fibrene, og vi skal bibeholde den grønne profil, vi gerne vil have," udtaler topchef Eelco van Heel til avisen.

To tredjedele af materialerne i Rockwools stenuldsprodukter kommer fra genanvendelse, mens resten er råvarer i form af sten. I alt genbruger Rockwool omkring 565.000 ton restmaterialer fra industrien.

Her er energiplanen for bygninger

Rockwool bød farvel til Steen Riisgaard

Polsk regering lancerer grønne støtteregler

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs