Elbiler runder millionen inden 2016

Der er i dag mere end 400.000 el- og hybridbiler på globalt plan, anslår tysk forskningscenter. Nissan ligger i spidsen, men Tesla rører på sig.
Foto: ....
Foto: ....

Ved indgangen til 2014 var der 405.000 ladbare biler i verden.

Det anslår en rapport fra det tyske forskningscenter for solenergi- og hydrogenteknologi - Zentrums für Sonnenenergie- und Wasserstoff-Forschung Baden-Württemberg.

Ifølge tyskerne er antallet af el- og hybridbiler fordoblet tre år i træk - fra knap 100.000 ved indgangen til 2012 og 200.000 biler et år senere.

Ifølge forskningscentret vil trenden fortsætte, så der inden 2016 er over en mio. ladbare biler på verdensplan.

Det er bilmarkederne I USA, Japan og Kina, der fører an i antallet el- og hybridbiler, med Frankrig, Holland, Norge og Tyskland på de næste pladser.

Desuden viser rapporten, at det er Nissan med modellen Leaf, der har den klart største andel af elbiler. Nissan har lidt over 90.000 Leaf-biler på globalt plan, efterfulgt af General Motors/Opel med 60.000 af Volt/Ampera-modellerne, mens Toyota indtager tredjepladsen med ca. 40.000 Prius plug-in-biler.

Samtidig er Tesla med den succesrige Model S siden slutningen af 2012 rykket markant frem og indtager en fjerdeplads med lidt over 25.000 biler.

Dansk biludlejer køber 400 elbiler

Tesla får ekstra brandbeskyttelse

Nye hurtigladere i Nordsjælland

Millioner til dansk-kinesisk vindprojekt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter