EnergiWatch

Tesla slår alle rekorder i Norge

Den amerikanske elbil Tesla er snublende tæt på at slå rekorden som bedst sælgende bil på en måned i Norge.

Foto: Tesla

Marts måned kan gå hen og blive en ganske historisk måned for den amerikanske elbil Tesla - i hvert fald i Norge. I følge den norske avis Dagens Næringsliv har Tesla indtil videre registreret omkring 1300 biler i Norge i marts - og dermed skal der kun leveres ganske få biler i løbet af i går og i dag, før at Teslas Model S bliver den bedst sælgende enkelt model af en bil på én måned nogen siden.

Den hidtidige rekord har Subaru Forester, der i december 2006 registrerede 1328 biler.

Er dette den nye duks blandt elbiler?

Officielle tal bekræfter

Dagen Næringsliv baserer tallene på indberetninger fra forskellige web-sites for brugere og fans af Tesla, så det endelige tal bliver først kendt senere. Men de officielle tal underbygge forventningen til, at Tesla kan slå rekorden. Per 24. marts - som er så langt de officielle tal rækker - var der registreret 896 Tesla Model S i Norge.

"Jeg kan godt forestille mig, at vi slå rekorden. I slutningen af et kvartal leverer vi altid mange biler. Vi har det samme mål, som vi altid har haft, og ser ud til at nå vores mål for første kvartal," siger Esben Pedersen, kommunikationschef for Tesla i Norden.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Lang ventetid

Til sammenligning har Tesla solgt omkring dobbelt så mange biler som VW Golf i marts måned. Populariteten smitter da også af på ventelisterne. Tesla oplyser, at der er omkring fem måneders ventetid på en Tesla Model S i Norge.

I det samlede bilsalg - der altså tæller samtlige modeller fra producenterne - forventes det, at Tesla når ind i top tre i marts måned. Her skal man dog huske på, at Tesla kun forhandler én model, mens mærker som Skoda og Mercedes forhandler en lang række modeller. 

Teslas "gigafabrik" vil koste 30 mia. kroner

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs