Logstor isolerer 90 km udskældt olierørledning

Danske Logstor skal isolere canadisk rørledning, der transporterer olie gennem Alberta-provinsen.
Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Danske Logstor har scoret en laaaaang ordre i Canada.

Virksomheden, der leverer blandt andet rørisolering, har påtaget sig opgaven med at isolere en planlagt canadisk rørledning, der skal løbe over 90 km. gennem Alberta-provinsen i det midtvestlige Canada.

Rørledningen er en del af det såkaldte Northern Courier Pipeline projekt, der transporterer olie fra Canadas udskældte oliesand-produktion ved Fort McMurray i Alberta og videre hen til et opgraderingsanlæg.

Oliesand er sandkorn omgivet af en tynd hinde af olie, og Canada har sammen med Venezuela nogle af verdens største forekomster af oliesand.

Udvindingen af olie fra oliesand er kontroversiel, fordi det kræver store mængder vand, kemikalier og energi at udvinde olien sammenlignet med traditionel olieproduktion. Desuden foregår en del af udvindingen i åbne miner, hvor de øverste jordlag skrælles af for at få adgang til de kostbare oliedråber. Ifølge kritikere efterlader det de naturskønne canadiske områder som månelandskaber.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Klar om et par år

Arbejdet med at isolere rørledningen, som har en diameter på 610mm, forventes at gå i gang i tredje kvartal 2014, skriver Logstor i en meddelelse. Logstor skriver til EnergiWatch, at værdien af ordren ikke er offentlig, men at det er en "stor ordre".

TransCanada, der står for at bygge rørledningen, vandt ordren i 2012. Her blev det oplyst, at projektet koster omkring 660 mio. dollar eller knap 3,6 mia. kr.

Rørledningen forventes klar i midten af 2016.

ConocoPhilips sælger canadisk oliesand for milliarder

Olierørledning har været et mareridt for Obama

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs