EnergiWatch

Innovation skal give Danfoss vækst i EU

Selv om valutatab presser Danfoss' 2013 regnskab, er topledelsen svært tilfredse. Øget kvalitet og nye produkter skal genskabe vækst på det europæiske marked.

Hvis ikke det var fordi, Danfoss skulle takle udfordringen med lokale valutaer på en række markeder, ville selskabet trække fra stort set samtlige konkurrenter. Sådan lydet det fra en veltilfreds topchef, Niels B. Christiansen, der i dag har har præsenteret et regnskab med en  svagt faldende omsætning på 33,6 mia. kr. mod 34 mia. i 2012. Korrigeret for udsving i valutakurser er det lig med en stigning på 2 procent. Samtidig lander resultatet af den primære drift (EBIT) på 3,616 mia. kr. mod  3,769 mia. kr. til 3,616 mia. kr.

Tallene skal dog ses i forhold til, at selskabet i løbet af 2013 havde ekstraordinære engangsomkostninger relateret til købet af Sauer-Danfoss Inc., og resultatet af primær drift før andre driftsindtægter og omkostninger lyder således på 3,9 mia. kr. mod 3,7 mia. kr. i 2012 svarende til en forbedring på fire procent.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

IEA: Atomkraft kan stå til at få comeback

I takt med at verden skal finde måder at takle den verserende energikrise på, har energikilder som atomkraft gode muligheder for at spille en signifikant rolle, lyder budskabet fra Det Internationale Energiagentur (IEA) i dugfrisk rapport.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs