Morgan Stanley sætter turbo på Tesla

Tesla-aktien steg kraftigt på det amerikanske marked, efter positiv analyse fra Morgan Stanley.
Foto: Tesla
Foto: Tesla
/ritzau/FINANS

El-bilsproducenten Tesla steg voldsomt på det amerikanske aktiemarked tirsdag. Det sker efter en positiv analyse fra Morgan Stanley, der har hævet sit kursmål til voldsomme 320 dollar fra tidligere 153 dollar.

Den nyhed har sendt aktierne i Tesla op med hele 15 pct. til 250,29 dollar og markedsværdien er nu over 30 mia. dollar. Aktierne i Tesla er steget med astronomiske 641 pct. siden årsskiftet 2012/13.

Tesla i vild fremgang

Udløseren for Morgan Stanleys udelte jubel var et interview med Elon Musk, administrerende direktør i Tesla, hvor han fortalte, at man overvejer at bygge en større fabrik til produktion af batterier. Netop prisen på og ydelsen fra batterier er den store akilleshæl for elbiler.

"Hvis Tesla kan blive en markedsleder inden for kommercielle batteripakker, vil investorer skulle se på selskabet på en helt ny måde. Lykkes selskabet med at blive en verdensførende producent af lavprisbatterier, ser vi en markant mulighed for, at selskabet kan revolutionere flere eksisterende industrier," skriver Morgan Stanley i sin analyse ifølge Bloomberg.

Apple lurer på opkøb af Tesla Motors

Morgan Stanley skriver desuden, at i det mest positive scenarium er kursmålet på Tesla hele 500 dollar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også