EnergiWatch

Rockwool venter stor toplinjevækst i 2014

Det ser positivt ud for Rockwool i det kommende år, viser dagens regnskab.

Rockwool venter at komme ud af 2014 med en omsætningsvækst på 12 pct. i forhold til 2013 - eller 5 pct. på sammenlignelig basis, mens nettoresultatet ses lande i størrelsesordenen 950 mio. kr.

Årsagen til det store udsving i omsætningsforventningerne er, at Rockwool i løbet af sidste år afsluttede et par store opkøb, der af flere analytikerne ses bidrage med op mod 1 mia. kr. til toplinjen i 2014.

Grønt pres på EU-formand glæder Rockwool

"Den gradvise bedring, der sås på de vesteuropæiske markeder i løbet af sidste kvartal 2013, forventes at fortsætte i 2014. Vi tror, at antallet af statslige incitamentsordninger til støtte for energirenovering af eksisterende bygninger vil stige i lighed med dem, der allerede har været i kraft i Tyskland og Frankrig i nogen tid nu," skriver Rockwool i årsregnskabet for 2013.

Rockwool venter desuden investeringer eksklusive opkøb på omkring 1400 mio. kr. i indeværende år.

I 2013 realiserede Rockwool en omsætning på 14.903 mio. kr. samt et nettoresultat på 863 mio. kr., og dermed levede selskabet op til sine egne forventninger for regnskabsåret.

Stenuldsproducenten ventede - efter en opjustering i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal - en omsætning, der var "lidt højere" end i 2012 samt et nettoresultat på 800 mio. kr.

I 2012 omsatte Rockwool for 14.664 mio. kr. og realiserede et nettoresultat på 772 mio. kr.

Analytikernes forventninger var dog sat lidt højere. De ventede en 2013-omsætning på 14.992 mio. kr. samt et nettoresultat på 872 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Danske hæver kursmål på Rockwool

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs