EnergiWatch

Rockwool: BRIK-landene er ikke alt

Isoleringskoncernen mener, at det danske eksportfokus i jagten på vækstmarkeder glemmer de nære muligheder.

Hvorfor tage hele vejen om på den anden side af kloden, når der ligger gode vækstmuligheder lige syd for Østersøen?

Sådan lyder meldingen fra Rockwool i dagens udgave af Berlingske, hvor stenuldsproducenten kritiserer dansk erhvervsliv for ofte at kigge for langt væk i jagten på eksportmuligheder.

"Der har været en masse hype omkring vækstmarkeder som Kina og Indien, men man har glemt Europa. Det er rigtig nok, at der har været kriser, og vel også stadig er det i et vist omfang i Europa, men der er tegn på lys for enden af tunnellen, og hvis man ser sig for, findes der vækstlommer, som danske virksomheder kunne være bedre til at udnytte," siger Henrik Frank Nielsen, koncern­direktør med ansvar for det europæiske marked hos Rockwool.

Han fremhæver især Polen som et marked med store muligheder. Her har Rockwool selv investeret 500 mio. kr. i en opgradering af en fabrik, mens selskabet i Kina omvendt har måtte udskyde opførelsen af en stenuldsfabrik i den nordlige del af landet.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Rockwool satser tungt på fuldpakke-løsninger

Indeklimaet bliver glemt, når vi energirenoverer

Optur for Rockwool-konkurrent

Dansk Energi: Vigtige beslutninger står for døren i 2014

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs