EnergiWatch

Avis: Vindueskoncern på vej ud af sol

VKR-koncernen fokuserer på vinduer, og det kan koste den underskudsgivende solenergiforretning.

Foto: Velux

VKR-koncernen holder brandudsalg, skriver Børsen onsdag. Koncernen, der står bag en række selskaber bl.a. Velux og Dovista, vil ifølge avisen skære til og af med de dele, der ikke er en del af kerneforretningen inden for vinduer.

Det betyder, at divisonen inden for termisk solenergi - Solarcap, der i 2012 havde et underskud på 130 mio. kr. - kan ryge ud.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Det er ingen hemmelighed, at Solarcap er ude i vanskelige forhold. Der er forskellige virksomheder i divisionen, som vi må forholde os til. Det er endnu ikke afklaret, hvad der kommer til at ske. Men en betingelse for at være i et forretningsområde er, at det skaber værdi," siger bestyrelsesformand i VKR, Søren Bjerre-Nielsen, der fortæller, at trimningen i koncernen følger en strategi om, at VKR ikke længere skal være en industriel udvikler af forretningsområder, men en finansiel investor.

VKR, der omsætter for omkring 17 mia. kr., har også solgt ud inden for ventilationsvirksomheder og dele af vinduesaktiviteterne, der lå for langt fra kerneforretningen. Til gengæld er selskaber inden for koncernen også på udkig efter opkøbsmuligheder inden for facadevinduer.

Velux-vinduer bag 3,6 mia. kr. til velgørenhed 

Danskere i den globale energitop

Velux: Nye erhvervsprojekter skal tredobles i 2013 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs