EnergiWatch

Avis: Danfoss tæt på forlig i amerikansk kartelsag

Danfoss og tre andre producenter af kompressorer vil i alt betale en kvart milliard kr. til sure kunder i USA efter ulovlige prisaftaler.

Foto: Danfoss

265 mio. kr. kan være på vej til amerikanske kunder som kompensation, fordi Danfoss og tre andre producenter af kompressorer i flere år indgik hemmelige og ulovlige prisaftaler.

Det skriver Børsen på baggrund af et forslag til en forligstekst mellem gruppen af sure amerikanske kompressorkunder og de fire kompressorproducenter - Danfoss, Panasonic, Whirlpool og Tecumseh. Heraf fremgår det, at Danfoss skal af med det mindste beløb. Sønderjyderne slipper med 19,7 mio. kr., mens amerikanske Whirlpool skal af med broderparten af beløbet, 166,8 mio. kr. Derudover betaler japanske Panasonic 43,7 mio. kr. og brasilianske Tecumseh 39,1 mio. kr.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Danfoss bekræfter over for avisen, at selskabet ser frem til at få den amerikanske sag lukket, men vil ikke udtale sig yderligere. Selv om selskabet altså står til at kompensere kunderne, har Danfoss dog fortsat ikke indrømmet at have gjort noget forkert i sagen, som på europæisk plan også har givet Danfoss danmarkshistoriens største kartelbøde fra EU-KOmmissionen på 669 mio. kr.

Danfoss og Rockwool i opråb til EU

Danfoss stormer frem i Kina

Danfoss-topchef på opkøbsjagt

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs