EnergiWatch

30 millioner fordobler antallet af elbiler

Energistyrelsen anslår, at millionstøtte til en stribe projekter sikrer 1.475 elbiler nye på de danske veje i 2014 og 2015.

Renault Fluence. | Foto: Better Place

Offentlige støttekroner sikrer nu en fordobling af antallet af elbiler på de danske veje inden for de kommende to år.

Det forudser Energi- og Klimaministeriet, som fortæller, at der har været "overvældende interesse" for en støttepulje til elbiler på godt 31,5 mio. kr.

"Støtten vil øge antallet af elbiler fra de nuværende 1.581 til 3.056," skriver Energistyrelsen, som forventer, at 1.400 nye elbiler i 2014 og 75 nye elbiler i 2015 vil komme på vejene som direkte konsekvens af støtten.

Det er særligt offentlige projekter, der driver udviklingen.

Partnerskaber mellem Region Hovedstaden, private virksomheder og kommunerne sender over 500 elbiler på vejene, mens Dansk Elbil Alliance i trekantsområdet samarbejder med kommuner, virksomheder og organisationer om at øge antallet af elbiler med knap 100.

Endelig medfører et partnerskab med et leasingfirma målrettet kommuner og virksomheder 400 nye elbiler.

Projekterne indebærer blandt andet, at postomdelingen i hele København K og på Bornholm elektrificeres, oplyser Energi- og Klimaministeriet.

I 2008 sagde daværende DONG-direktør Anders Eldrup, at op mod 500.000 elbiler ville køre på de danske veje inden 2020. Så sent som i 2010 henviste Videnskabsministeriet til en vurdering fra Dansk Elbil Alliance, som anslog Danmark ville have i omegnen af 400.000 elbiler i 2020.

Mere fra EnergiWatch

Jysk Energi reducerer lokalmodstand med ny partnermodel

Energiselskabet agter at investere en milliard kroner i solparker, hvor lokalbefolkningen får mulighed for at købe op til 50 pct. af hvert projekt. Vi har ikke haft en eneste borgerklage på de første tre projekter, lyder det fra den adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs