Amerikansk ethanol over 900.000 tønder

Produktionen af ethanol holder sig fortsat på den pæne side af 900.000 tønder om dagen.
Foto: Dupont
Foto: Dupont
/ritzau/FINANS

Det viser de seneste data fra Energy Information Administration, EIA, som blev offentliggjort onsdag.

Organisationen melder om en gennemsnitlig daglig ethanolproduktion på 902.000 tønder mod 911.000 tønder om dagen ugen forinden, svarende til et fald på 1,0 pct. Siden årsskiftet er der i gennemsnit produceret 843.000 tønder bioethanol dagligt i USA - eller et fald på 2,7 pct. i forhold til sidste år.

Med en gennemsnitlig ugentlig produktion på 843.000 tønder om dagen år-til-dato og under forudsætning om en fastholdelse af den nuværende ethanolproduktion på 902.000 tønder om dagen resten af året, vil produktionen for hele året lande på knapt 13,1 mia. gallon, viser beretninger fra Ritzau Finans.

Efter en meget sløj start på året, som var påvirket af meget høje majspriser oven på sidste års skuffende majshøst, er produktionen kommet godt tilbage særligt inden for de seneste uger. Årsagen er ikke mindst en høst, der tegner til at blive rekordhøj. Udviklingen er godt nyt for Novozymes, som er den største leverandør af enzymer til fremstilling af bioethanol fra majs, som fortrinsvis produceres i USA.

Novozymes åbner grønt udstillingsvindue

Novozymes vil overraske kunderne

Som følge af lanceringen af nye dyrere enzymer har Novozymes' salgsvækst i år formået at overgå produktionsvæksten. I regnskabet for tredje kvartal 2013 fortalte selskabet således om en organisk vækst af bioenergienzymer på 6 pct. i årets første tre kvartaler. Til sammenligning anslår Energy Information Administration, at den amerikanske produktion af ethanol er faldet med 4 pct. i forhold til den tilsvarende periode sidste år.

Forskellen var endnu større i tredje kvartal, hvor produktionen vurderes at være faldet med omkring 3 pct., mens Novozymes oplevede en vækst i salget på 22 pct. organisk fra tredje kvartal sidste år.

For omkring et år siden lancerede Novozymes Aventec og siden er produkterne Spirizyme Achieve og Olexa kommet på markedet. Ifølge Novozymes har kunderne uventet hurtigt taget produkterne til sig.

Novozymes tjener mere end forventet

Novozymes: Biofuels spurter videre

"Med de tre produkter, som vi har ude nu, kan man få mere sukker ud af majsen, man kan reducere sit energiforbrug og man kan øge produktionen af majsolie, som er mere værdifuldt end restproduktet. Så industrien har fået noget, som den virkelig kan bruge. Det kan man nu se ud fra, at de relativt hurtigt, og nok også lidt hurtigere, end vi havde regnet med, går over til denne her teknologi," sagde Benny Loft, finansdirektør i Novozymes, til Ritzau Finans i forbindelse med Q3-regnskabet den 25. oktober.

Tidligere i denne uge satte Novozymes tal på udbredelsen af Avantec, der ifølge selskabet nu bliver brugt til at producere mere end 20 pct. af de totale mængder majsethanol i USA. Spirizyme Achieve bruges nu til at producere mere end 10 pct. af den majsbaserede ethanol efter fire måneder på markedet.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også