Rockwool lukker amerikansk opkøb

Den danske isoleringsproducent har nu afsluttet købet af den amerikanske loftsproducent Chicago Metallic Corporation, som blev overtaget i august.
Foto: Johan Mikkelsen
Foto: Johan Mikkelsen
RITZAU FINANS

Rockwool har fået de sidste stempler i hus fra myndighederne og kan betragte opkøbet af amerikanske Chicago Metallic Corporation (CMC) som afsluttet.

Det meddelte selskabet sent mandag.

Loftsproducenten CMC indgår dermed i Rockwools regnskab fra og med hele fjerde kvartal i år og bidrager med 150-200 mio. kr. til omsætningen samt omkring 10 mio. kr. til nettoresultatet. Det er inklusive en ekstra afskrivning i forbindelse med købet, oplyser Rockwool.

"Opkøbet er blevet afsluttet tidligere end forudset og vil derfor have en større indvirkning på 2013-regnskabet end oprindeligt forudset," forklarer Rockwool.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Rockwool annoncerede købet af CMC i midten af august. Den danske isoleringsgigant giver i alt 140 mio. dollar (771 mio. kr. ved dagens kurser) for det amerikanske selskab, der i 2012 havde en omsætning på 139 mio. dollar (765 mio. kr.) og omkring 600 ansatte.

CMC sælger arkitektoniske byggeprodukter som blandt andet metalpaneler og loftssystemer og skal indgå i Rockwools Rockfon-division for loftsløsninger.

"Dette opkøb vil give os mulighed for at tilbyde og udvikle mere komplette løsninger til vores kunder ved at tilbyde ikke blot loftspanelerne, men også det metal-skinnesystem, som er et væsentligt element i et nedhængt loftssystem. Derudover vil opkøbet sætte yderligere skub i koncernens loftsstrategi i Nordamerika og Asien og give en væsentlig fremskyndelse af den allerede igangværende ekspansion i disse regioner," udtalte divisionsdirektør i Rockwool Herman Voortman den gang.

Opkøbet blev samtidig rost af analytikere fra blandt andre Sydbank og Handelsbanken som et godt match til Rockwools eksisterende loftsforretning, som i dag står for ca. 10 pct. af indtjeningen i selskabet.

/ritzau/FINANS

Rockwool tilbyder 60 topfolk aktieoptioner

Merkel-vaklen kæmpe problem for energisektoren

Nordea sænker Rockwool-anbefaling

Lyspunkter i Europa løfter Rockwool

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Foto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter