EnergiWatch

Kina sænker skatten på sol

Den kinesiske solcelleindustri er dybt forgældet, og nu kommer myndighederne producenterne til undsætning med stor skatterabat.

De kinesiske solcelleproducenter har i de seneste år haft fuld damp på produktionen, mens efterspørgslen er dog ikke fuldt med - senest som følge af handelskrigen på området med Europa.

Det har betydet, at alene de ti største kinesiske producenter nu har en samlet gæld på mere end 16,3 mia. dollar og flere er på falittens rand.

For at holde selskaberne i live indfører den kinesiske regering nu nye skatteregler, som betyder, at producenterne får en skatterabat på 50 pct., skriver bl.a. Reuters. De nye regler træder i kraft per 1. oktober og løber ind til 31. december 2015.

Kina har et mål om 35 GW solenergi i 2015, og industrien er i forvejen kraftigt støttet af myndighederne.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

EU og Kina enige om solcelleaftale

Fremtidens solceller kan rulles på taget 

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs