EnergiWatch

Medie: Politikere vil stoppe solcellefidus

Der tegner sig et politisk flertal til at gribe ind over for skattespekulation i solcelleparker i udlandet.

Det skal ikke længere være muligt at trække store fradrag ved investeringer i udenlandske solcelleparker.

Sådan lyder beskeden nu fra skatteminister Holger K. Nielsen (SF), som vil se på skattereglerne efter en række historier i løbet af sommeren om spekulanter, der har tjent tykt på udenlandske solcelleinvesteringer, mens staten taber.

Sagen handler om, at kommanditselskaber investerer i solcelleparker i især Tyskland og Italien, hvor staten lover en fast afregningspris for den grønne strøm i 20 år, samtidig med at selskaberne kan afskrive solcelleanlæggene med 25 procent årligt i Danmark. Fidussen er, at det danske skattefradrag kan dermed reelt betale investorernes indskud på få år. Omvendt er den danske stat ikke sikker på at modtage skattebetalingen, hvis der ikke er nogen penge at betale med efter 20 år, lyder det fra eksperter.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Det her er kompliceret, og løsningen kan blive vidtgående. Men jeg er interesseret i at få nogle opstramninger på området, hvis der er flertal for det. Én af de ting, man kan overveje, er at gøre som på selskabsskatteområdet. Her er princippet, at både fradraget og beskatningen foretages i det land, hvor investeringen ligger. I dag kan man på investeringsområdet få det høje fradrag i Danmark, mens indtægten ligger i et andet land, og dobbeltbeskatningsaftalen gør så, at beskatningen af indtægten skal deles mellem de to lande," siger Holger K. Nielsen til Berlingske.

Dansk Folkeparti, de Konservative og Enhedslisten er alle klar til at ændre lovgivningen, mens Venstre vil have området belyst nærmere, inden partiet tager stilling.

Avis: Borgerlige partier truer store vindprojekter

Giganter advarer: VE truer forsyningssikkerhed

København vil uddanne maskinmestre i grøn energi

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs