Rockwool: Kina er blevet for usikkert

Isoleringskoncernen er ikke klar til at stikke en spade i jorden og starte byggeriet i Kina. Markedet er for usikkert.

Planerne til en ny fabrik i Kina ligger klar, og Rockwool er også begyndt at lede efter matrikler at placere den på, men endnu er isoleringskoncernen ikke klar til at stikke en spade i jorden og starte byggeriet. Det er meldingen fra Rockwool-ledelsen, der mener, at udsigterne for markedet stadig er for usikre i landet.

Rockwool skuffer i andet kvartal

Det fortæller Gilles Maria, Rockwools finansdirektør, på en telekonference oven på selskabets halvårsregnskab, hvor selskabet lagde en dæmper på sine Kina-planer.

Dels er markedet for isoleringsmateriale i landet fortsat udfordret, dels har de politiske signaler ikke været entydige. Mens der tidligere har været lagt op til strammere lovgivning omkring brandsikring af bygninger, hvilket ville være en stor fordel for salget af isoleringsmateriale, er der nu blevet stille om det område.

Rockwool udskyder Kina-fabrik

"Den generelle situation på det kinesiske marked er ikke god, og samtidig har regeringen ikke givet nogen antydning om, hvorvidt deres intentioner om strammere regulering af brandsikkerhed vil blive ændret, i hvert fald ikke på den korte bane. Det er en meget vigtig faktor for vores beslutning om fortsætte med fabriksprojektet, siger Rockwool-finansdirektør Gilles Maria.

Markedet er ikke blevet mindre, understreger han, men der er mindre vækst, end Rockwool havde ventet, og derfor ikke stærk nok efterspørgsel til at berettige opførelsen af en ny fabrik, når Rockwool stadig kan tjene penge på at importere varerne fra sine fabrikker i Europa.

"Overordnet set giver det mening i Kina at fortsætte med at importere. Vi gør det, fordi vores fabrikker i Europa har overskudskapacitet, og transportomkostningerne er acceptable i det nuværende marked,forklarer Gilles Maria.

På den længere bane er det dog fortsat planen at opføre en fabrik i det nordlige Kina, med eller uden strammere lovgivning fra myndighederne.

"Vi vil gerne have mere klarhed. Det er ikke et krav (at se nye love, red.), men vi vil gerne have klarhed over situationen i fremtiden, før vi kan fortsætte med fabriksplanerne," fastslår Gilles Maria.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også