Rockwool-CFO: Fremgang i vanskelige markeder

Vest- og østeuropa viser tegn på fremgang for Rockwool.
/ritzau/FINANS

De vest- og østeuropæiske markeder indikerer fremgang for isoleringskoncernen Rockwool, og det nordamerikanske marked fortsat viser en stærk og profitabel udvikling.

Det fremgår tirsdag af Rockwools delårsrapport for første halvår 2013.

Isoleringsmarkedet i Vesteuropa har i årets andet kvartal genvundet en del af første kvartals tabte fremdrift, lyder det fra Rockwools finansdirektør, Gilles Maria, i rapporten.

Rockwool skuffer i andet kvartal

"Den afdæmpede aktivitet i byggesektoren giver dog fortsat svære forretningsbetingelser. Der er begyndende tegn på, at nogle af de mest vanskelige markeder som Spanien, Italien og Storbritannien nu atter er ved at være klar til vækst. Salgspriserne stabiliserede sig i dette kvartal, og salgsvolumen er nu gradvist tilbage på sidste års niveau," forklarer Gilles Maria.

Ifølge finansdirektøren har det østeuropæiske isoleringsmarked i andet kvartal også vist fremgang, hvor især det polske marked har klaret sig bedre i det seneste kvartal sammenlignet med første kvartal sidste år.

"Der er ligeledes positiv udvikling i Rusland, hvor koncernen fortsat udviser exceptionelle resultater. I denne region er salgspriserne faldet som følge af hård konkurrence på grund af strukturel overkapacitet," fortæller Gilles Maria.

Nordamerika fortsat profitabel

Rockwools omsætning i Nordamerika viser i regnskabsrapporten også fortsat en stærkt og profitabel udvikling, hvilket ifølge finansdirektøren sikrer en solid base for koncernens nye fabrik i Mississippi, mens der i Fjernøstens sydøstlige region blev noteret gode takter.

"Derimod var omsætningen i Kina skuffende dels som følge af den politiske usikkerhed omkring de fremtidige brandsikkerhedsregler for obligatorisk brug af ikke-brændbar isolering i Kina og dels som følge af stigende lokal konkurrence," forklarer Gilles Maria.

Isoleringskoncernen kom ud af andet kvartal med et nettoresultat på 194 mio. kr. sammenlignet med et overskud på 180 mio. kr. i samme periode sidste år.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåPhoto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter