EnergiWatch

Kapitalfond tager stort tab på Logstor

Den hidtidige ejer af rørproducenten Logstor har mistet den investerede kapital i det kriseramte selskab.

Foto: Logstor

Den britiske kapitalfond Montagu solgte i juni ejerskabet af den nordjyske rørproducent Logstor til en anden britisk kapitalfond - Triton.

Salget mangler stadig at blive godkendt af konkurrencemyndighederne, men uanset hvad må Montagu indse, at den investerede kapital er tabt.

Logstor overtaget af ny kapitalfond 

Børsen skriver således i dag, at 2012-regnskabet for selskabet bag Logstor - Lynx Holding - viser, at Montagu nedskriver værdien af Logstor med over 1 mia. kr. i forhold til den bogførte værdi. Det meste af beløbet (867 mio. kr.) er en nedskrivning af goodwill, hvilket kommer oven i en nedskrivning af goodwill i 2011 på 532 mio. kr.

Af tidligere regnskab fremgår det, at Montagu ved det 2,3 mia. kr. store køb af Logstor i 2006 selv kom med ca. 800 mio. kr. selv, mens resten blev finansieret ved lån i bl.a. Nordea. Siden har Montagu ifølge Børsens oplysninger skudt et mindre trecifret millionbeløb ind i virksomheden, men med nedskrivningerne står det klart, at den investerede kapital er tabt for fonden.

Logstor har været plaget af fejlslagne millionsatsninger i bl.a. Kina og Rusland, og som EnergiWatch fornylig kunne berette kæmper rørproducenten stadig med økonomien og måtte indkassere et underskud for 2012 på hele 119 mio. kr

Logstor afleverer dundrende underskud  

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs