EnergiWatch

Genfødt Saab vil producere elbiler næste år

Saab er på vej til at genopstå, men selskabet skifter ham og vil producere elbiler fra sin fabrik i Trolhättan, Sverige.

Foto: Jyllands-Posten

Snart vil der igen trille biler ud fra samlebåndene i Trolhättan, Sverige, hvor Saab har produceret biler siden 40'erne.

Det svenske nationalklenodie, der har levet en omtumlet tilværelse i de seneste par år, vil efter planen begynde at producere elbiler i 2014.

Allerede til efteråret vil der begynde at rulle konventionelle Saab 9-3'ere ud fra samlebåndene, og senere bliver modellen ombygget og forsynet med elmotorer.

"De første elbiler vi lancerer næste år vil være bygget på 9-3-modellen med nogle interne og eksterne ansigtsløft," siger en Saab-talsmand til branchesitet just-auto.

Det betyder også, at Saab i øjeblikket ansætter medarbejdere til de gamle fabrikshaller i Trolhättan.

I dag er der omkring 300 ansatte, men det tal forventes at stige til 400 medarbejdere i løbet af 2013, skriver Dagens Industri. I selskabet velmagtsdage arbejdede der ti gange så mange på fabrikken.

Nu skifter Tesla batteri

Saab Automobiles blev købt af General Motors i 2000 for siden at blive solgt til hollandske Stryker i 2010, men selskabet gik konkurs i 2011.

Saab Automobiles er i dag ejet af det svensk-kinesiske selskab NEVS (National Electric Vehicle Sweden). NEVS har blandt andet datterselskabet Beijing National Battery Technology, der producerer batterier til elbiler.

Elbil-forsinkelse hindrer ikke grøn omstilling 

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs