Genfødt Saab vil producere elbiler næste år

Saab er på vej til at genopstå, men selskabet skifter ham og vil producere elbiler fra sin fabrik i Trolhättan, Sverige.
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten

Snart vil der igen trille biler ud fra samlebåndene i Trolhättan, Sverige, hvor Saab har produceret biler siden 40'erne.

Det svenske nationalklenodie, der har levet en omtumlet tilværelse i de seneste par år, vil efter planen begynde at producere elbiler i 2014.

Allerede til efteråret vil der begynde at rulle konventionelle Saab 9-3'ere ud fra samlebåndene, og senere bliver modellen ombygget og forsynet med elmotorer.

"De første elbiler vi lancerer næste år vil være bygget på 9-3-modellen med nogle interne og eksterne ansigtsløft," siger en Saab-talsmand til branchesitet just-auto.

Det betyder også, at Saab i øjeblikket ansætter medarbejdere til de gamle fabrikshaller i Trolhättan.

I dag er der omkring 300 ansatte, men det tal forventes at stige til 400 medarbejdere i løbet af 2013, skriver Dagens Industri. I selskabet velmagtsdage arbejdede der ti gange så mange på fabrikken.

Nu skifter Tesla batteri

Saab Automobiles blev købt af General Motors i 2000 for siden at blive solgt til hollandske Stryker i 2010, men selskabet gik konkurs i 2011.

Saab Automobiles er i dag ejet af det svensk-kinesiske selskab NEVS (National Electric Vehicle Sweden). NEVS har blandt andet datterselskabet Beijing National Battery Technology, der producerer batterier til elbiler.

Elbil-forsinkelse hindrer ikke grøn omstilling 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Foto: Ørsted

Havnearbejdere protesterer over Ørsted

For abonnenter