EnergiWatch

Solcellekrig tæt på løsning

EU og Kina er tæt på en aftale, der kan løse konflikten om solceller, lyder det fra kilder tæt på processen.

"Rammerne for en aftale er på plads."

Sådan siger en person tæt på de forhandlinger, der for øjeblikket foregår i den kinesiske hovedstad Beijing, hvis formål er at løse den verserende konflikten omkring solceller.

Det skriver Reuters.

EU lagde for nylig en midlertidig straftold på import af solceller fra Kina, som er blevet beskyldt for at lave prisdumping på det europæiske marked.

Løsningen skulle angiveligt være en aftale om en minimumspris for kinesiske solceller, som ligger over produktionsprisen i Kina.

Kina optrapper solcellekrig 

En anden kilde siger dog til nyhedsbureauet, at aftalen involverer en kvotemængde for, hvor mange kinesiske solceller, som ikke må sælges for under produktionsprisen i Kina. Analytikere vurderer, at den pris er omkring 0,59 dollar - ca. 3,4 kr. - per watt i 2012.

En tredje kilde oplyser til Reuters, at solceller, der sælges ud over kvoten, vil blive ramt af ekstratold - men det er endnu op til forhandling, hvor stor den told vil være, og hvor stor kvotemængden vil være.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Koreanere sætter gigantiske solanlæg i søen 

Mere fra EnergiWatch

Udkast til el-loft vækker utilfredshed

Den foreløbige udmøntning af el-loftet, som Energi- og Skatteministeriet har arbejdet på, mens Danmark har ventet på en ny regering, er diskriminerende og har mangler, mener man hos Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs