EnergiWatch

Solcellekrig tæt på løsning

EU og Kina er tæt på en aftale, der kan løse konflikten om solceller, lyder det fra kilder tæt på processen.

"Rammerne for en aftale er på plads."

Sådan siger en person tæt på de forhandlinger, der for øjeblikket foregår i den kinesiske hovedstad Beijing, hvis formål er at løse den verserende konflikten omkring solceller.

Det skriver Reuters.

EU lagde for nylig en midlertidig straftold på import af solceller fra Kina, som er blevet beskyldt for at lave prisdumping på det europæiske marked.

Løsningen skulle angiveligt være en aftale om en minimumspris for kinesiske solceller, som ligger over produktionsprisen i Kina.

Kina optrapper solcellekrig 

En anden kilde siger dog til nyhedsbureauet, at aftalen involverer en kvotemængde for, hvor mange kinesiske solceller, som ikke må sælges for under produktionsprisen i Kina. Analytikere vurderer, at den pris er omkring 0,59 dollar - ca. 3,4 kr. - per watt i 2012.

En tredje kilde oplyser til Reuters, at solceller, der sælges ud over kvoten, vil blive ramt af ekstratold - men det er endnu op til forhandling, hvor stor den told vil være, og hvor stor kvotemængden vil være.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Koreanere sætter gigantiske solanlæg i søen 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs