Logstor overtaget af ny kapitalfond

Rørproducenten Logstor skifter én kapitalfond ud med en anden. Fremover skal virksomheden være ejet af Triton Fond III.

Nye ejere skal være med at til at sikre den nordjyske producent af isolerede rør til blandt andet fjernvarme, Logstor, nyt liv. Logstor, der har en førende markedsposition inden for isolerede rør, har længe befundet sig i en vanskelig situation, og det er i følge Berlingske Business Nordea, der har tvunget de nuværende ejere, kapitalfonden Montangu, til at sælge virksomheden. Logstor har en gæld på op mod 700 mio. kroner, der flere gange er blevet misligeholdt, skriver Berlingske Business.

Fjernkøling kan sikre eksport-milliarder

Det er uvist, hvor meget Triton betaler for Logstor, og handlen er endnu betinget af myndighedsgodkendelse.

Store tab

Logstor har hovedkvarter i Løgstør, og har 1.300 ansatte. Siden Montagu overtog selskabet for syv år siden, er gælden betalt ned med en godt 400 mio. kr. fra over 1,1 mia. kr. Men samtidig er driftsindtjeningen også halveret, så den i seneste regnskabsperiode for 2011 lå på godt 150 mio. kr. Efter skat tabte virksomheden næsten 600 mio. kr, skriver Berlingske Business.

Grønt eksporteventyr til EU-landene er i fare

Hos Logstor håber man dog, at det nye ejerskab varsler bedre tider.

"Vi ser frem til partnerskabet med Triton og til at tage hul på det næste kapitel i vores udvikling, hvor vi skal blive ved med at tilbyde produkter og ydelser af højeste kvalitet til vores kundebase over hele verden. Vores arbejde med virksomheden de seneste år – hvor vi for eksempel har udviklet nye produkter og er trådt ind på nye markeder – har gjort os i stand at indfri det behov, der er opstået som følge af infrastrukturinvesteringer og fokus på energibesparelser, lyder det i en pressemeddelelse fra Martin McCourt, der er CEO for Logstor.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også