EnergiWatch

Svag tilbagegang for Danfoss

Udfordringer for solenergi er med til at trække Danfoss regnskab lidt ned. Selskabet fastholder dog de positive forventninger.

Termostatkoncernen Danfoss må notere sig en svag tilbagegang i omsætning og resultat i årets første kvartal. Et kvartal der har været præget af udfordringer på markedet som helhed og på solenergiområdet i særdeleshed.

Danfoss' omsætning faldt med små 300 mio. kroner til 8.064 mio. kroner mod 8.357 i samme kvartal 2012. Resultatet følger med ned og bliver på 638 mio. kroner mod 796 mio. kroner sidste år.

I et presset marked formår vi at gribe vækstmulighederne i f.eks. Rusland og Brasilien

Niels B. Christiansen, koncernchef Danfoss

Styrket Danfoss klar til nye opkøb

"Vores resultater i kvartalet er gennemgående på niveau med starten af 2012 med undtagelse af vores solar inverter-forretning. Ligesom resten af den europæiske solenergibranche er solar inverter-forretningen udfordret af fornyet usikkerhed om rammevilkårene for solenergi i Europa og ændringer i tilskudsordningerne i Tyskland og Danmark," lyder det fra koncernchef Niels B. Christiansen.

Energichefer inden EU-topmøde: Vis lederskab og styrk konkurrenceevnen

Han er på trods af tilbagegangen for soldivisionen dog fortsat optimistisk.

”Danfoss leverer et solidt 1. kvartal. I et presset marked formår vi at gribe vækstmulighederne i f.eks. Rusland og Brasilien. Samtidig fastholder vi det høje lønsomhedsniveau og forbedrer vores cash flow. Samlet set holder vi fast i vores langsigtede investeringer og vækstambitioner. Vi glæder os særligt over at have opnået fuldt ejerskab af Sauer-Danfoss med de muligheder, som det giver os for at tænke langsigtet og udvikle vores samlede forretning," siger Niels B. Christiansen.

Sauer-Danfoss er dog hårdt udfordret særligt på det kinesiske marked, hvor selskabet i følge kvartalsrapporten har oplevet et fald i omsætningen på syv procent på grun af de kinesiske myndigheders kontrollerede opbremsning i bygge- og anlægssektoren.

Danfoss fastholder sine forventninger til resten af året - men understreger dog, at det vil blive et år præget af beskeden vækst.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs