Svag tilbagegang for Danfoss

Udfordringer for solenergi er med til at trække Danfoss regnskab lidt ned. Selskabet fastholder dog de positive forventninger.

Termostatkoncernen Danfoss må notere sig en svag tilbagegang i omsætning og resultat i årets første kvartal. Et kvartal der har været præget af udfordringer på markedet som helhed og på solenergiområdet i særdeleshed.

Danfoss' omsætning faldt med små 300 mio. kroner til 8.064 mio. kroner mod 8.357 i samme kvartal 2012. Resultatet følger med ned og bliver på 638 mio. kroner mod 796 mio. kroner sidste år.

Styrket Danfoss klar til nye opkøb

"Vores resultater i kvartalet er gennemgående på niveau med starten af 2012 med undtagelse af vores solar inverter-forretning. Ligesom resten af den europæiske solenergibranche er solar inverter-forretningen udfordret af fornyet usikkerhed om rammevilkårene for solenergi i Europa og ændringer i tilskudsordningerne i Tyskland og Danmark," lyder det fra koncernchef Niels B. Christiansen.

Energichefer inden EU-topmøde: Vis lederskab og styrk konkurrenceevnen

Han er på trods af tilbagegangen for soldivisionen dog fortsat optimistisk.

”Danfoss leverer et solidt 1. kvartal. I et presset marked formår vi at gribe vækstmulighederne i f.eks. Rusland og Brasilien. Samtidig fastholder vi det høje lønsomhedsniveau og forbedrer vores cash flow. Samlet set holder vi fast i vores langsigtede investeringer og vækstambitioner. Vi glæder os særligt over at have opnået fuldt ejerskab af Sauer-Danfoss med de muligheder, som det giver os for at tænke langsigtet og udvikle vores samlede forretning," siger Niels B. Christiansen.

Sauer-Danfoss er dog hårdt udfordret særligt på det kinesiske marked, hvor selskabet i følge kvartalsrapporten har oplevet et fald i omsætningen på syv procent på grun af de kinesiske myndigheders kontrollerede opbremsning i bygge- og anlægssektoren.

Danfoss fastholder sine forventninger til resten af året - men understreger dog, at det vil blive et år præget af beskeden vækst.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs