EnergiWatch

Konsulent: Massive globale investeringer i cleantech på vej

Det er tørre tider for cleantechbranchen, men en stor investeringsbølge venter, siger direktør i det multinationale konsulenthus Cleantech Group.

Foto: Haldor Topsøe

Den økonomiske krise har gjort rigtig ondt på den grønne sektor, som har oplevet et voldsomt fald i investeringslysten. Men selvom tiderne er triste for cleantech og 2013 ser sløjt ud, er der bedring på vej, siger Richard Youngman, direktør i konsulenthuset Cleantech Group til Mandag Morgen.

”Den næste investeringsbølge i cleantech tegner til at blive endnu større end den nuværende,” siger Richard Youngman, der er direktør i den europæiske afdeling af konsulentvirksomheden til Mandag Morgen.

Cleantechens vindere og tabere  

Cleantech-investeringer kræver tålmodighed

Haldor Topsøe aflyser royal fejring af sig selv 

Ifølge Youngman vil de fremtidige bølge af investeringer i cleantech været båret frem af flere men mindre projekter, hvor finansieringen i høj grad vil komme fra virksomheder og forskellige venture- og vækstfonde. De vil typisk være forholdsvis kortsigtede og mindre kapitaltunge end normalt, hvilket vil bryde med den traditionelle tendens i branchen.

2012 var et år med meget store fald i investeringerne i vedvarende energi. Ifølge Mandag Morgen viser tal fra Bloomberg, at investeringerne sidste år faldt med 11 pct. fra 2011 til 2012 og tendensen er fortsat i 2013, hvor investeringerne de første tre måneder har været lavere end i noget andet kvartal de sidste fire år.

Samtidig faldt investeringer fra venturefonde i nystartede cleantechvirksomheder med 30 pct. sidste år.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs