Rockwool på vej mod kæmpe-investering i Rusland

Den danske isoleringsproducent har planer om at investere knap en milliard i en ny fabrik i Rusland. Det er kun et år siden, at Rockwool færdiggjorde en fabrik i det store land, skriver Børsen.
Foto: Rockwool
Foto: Rockwool

Der er tryk på byggeriet i Rusland og kombineret med politiske krav om energieffektiviseringer, er det godt nyt for danske Rockwool, der har været på det voksende marked i en længere årrække.

Virksomheden har nu så svært ved at følge med den stigende efterspørgsel, at der er seriøse planer om at bygge en ny fabrik, som skal øge kapaciteten, skriver Børsen.

Sandsynligvis i Moskva

De nye planer kommer bare et år efter, at den danske isoleringsproducent blev færdig med en fabrik i regionen Tatarstan øst for Moskva. En investering som løb op i 115 mio. euro, godt 860 mio. kr.

Rockwool vil ikke løfte sløret for præcis, hvor den planlagte fabrik skal ligge, men det virker sandsynligt, at den opføres i Moskvaregionen, hvor virksomheden i forvejen har en fabrik.

"En ny fabrik vil også koste ca. 115 mio. euro. Det er prisen for en fabrik af den standard, men det har vist sig, at det kan betale sig. Den nye fabrik i Tatarstan blev ekstremt hurtig profitabel, og afkastet på investeringen kommer langt hurtigere end planlagt," siger Rusland-chef i Rockwool Nick Vince ifølge Børsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også