Analytiker om Rockwool-regnskab: Fornuftig start på året trods volumenopbremsning

Rockwool styrkede sin indtjening i et kvartal, hvor omsætningen gik ned, og det skyldes blandt andet de lavere energipriser, lyder det fra Jyske Bank-analytiker.
Foto: Rockwool // Pr
Foto: Rockwool // Pr
AF MARKETWIRE

Rockwool er trods et lavere aktivitetsniveau kommet bedre end ventet indtjeningsmæssigt igennem sit første kvartal drevet af lavere energipriser kombineret med fortsatte prisstigninger.

Det vurderer Jyske Banks Rockwool-analytiker Janne Vincent Kjær i et notat efter isoleringskoncernens regnskab for første kvartal.

Rockwools omsætning falder 7 pct. i lokal valuta, hvilket er dårligere end Jyske Banks estimat på en stigning på 2 pct. Den negative udvikling er drevet af lavere volumen, der som ventet af Jyske Bank er under pres.

”Rockwool oplyser desværre ikke, hvor meget af væksten, der er drevet af hhv. pris og volumen, men antager vi, at Rockwool ikke er kommet igennem med yderligere prisstigninger i første, er volumen nede med 25 pct.”, skriver Jyske Banks analytiker.

Det er en forværring i forhold til den estimerede negative volumenvækst på 15 pct. i fjerde kvartal og værre end ventet.

Indtjeningsevnen overrasker positivt ved at stige med 1,1 pct.point til 12 pct. og samtidig oppræciseres prognosen for EBIT-marginen til cirka 10 pct. fra tidligere ventet 8-10 pct.

Indtjeningen er dog negativt påvirket af en donation på 13,4 mio. euro til Fonden for Ukraines Genopbygning. Justeret for donationen er lønsomheden for hele forretningen øget til 13,5 pct.

”Vi ser den stærke indtjeningsevne i kvartalet som et resultat af de lavere energipriser, hvilket kombineret med fortsatte prisstigninger formår at holde hånden under indtjeningsevnen – på trods af den kraftigt faldende volumen,” skriver Janne Vincent Kjær.

Isoleringskoncernen har ifølge Jyske Bank traditionelt været forsigtig i sin udmelding og med en EBIT-margin på 12 pct. i første kvartal og 13,5 pct. justeret for donationen, ses prognosen som konservativ.

”Meget afhænger dog af, hvorvidt Rockwool bliver tvunget til at sænke priserne, hvor Rockwool flager at de fortsat ser en vis grad af ustabilitet i markedet,” skriver Jyske Bank, der fortsætter:

”Rockwool har tilpasset produktionskapaciteten til den lavere efterspørgsel, men de kan blive tvunget til at sænke priserne for at beskytte deres markedsandel.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også