EnergiWatch

H2 Energy slår sig ned i Fredericia

Det schweiziske brintselskabs danske afdeling har netop sat sig på større erhvervsgrund i den sydjyske by.

Foto: ADP A/S

Med Fredericia udset som et af de steder, der kan blive knudepunkt for dansk PTX, har brintselskabet H2 Energy valgt at købe en erhvervsgrund i den sydjyske by.

Grunden, der ligger nær Taulov, har en størrelse på 109.900 kvadratmeter, og skal bruges til en brintterminal til distribution, oplyser Fredericia Kommune i en meddelelse.

”At købe grunden i Taulov var et naturligt næste skridtault for H2 Energy. Vi forventer, at brintrørføringen fra Esbjerg til Fredericia snart kan transportere vores brint. Samtidig er Taulov et af de bedste steder i Danmark til at skabe rammerne for integration af forsyning, produktion og distribution af grønne brændstoffer,” siger Clifford zur Nieden, direktør i H2 Energy Esbjerg.

Han siger dertil, at H2 Energy vil bidrage til at skubbe yderligere til ambitionen om at gøre Trekantområdet og Fredericia til knudepunkt for den grønne omstilling af transportsektoren.

Med sin 1 GW store brintproduktion i Esbjerg er schweiziske H2 Energy Europe da også et af de selskaber, der tror på en dansk brintindustri i de kommende år.

Selskabet har foruden den nyerhvervede grund i Fredericia også købt en grund på 11 hektar i Veldbæk ved Esbjerg, hvor det er planen, at der efter en investering på 1 mia. euro (7,44 mia. kr.) skal stå et splinternyt PTX-anlæg klar i 2025. Målet er brint til tung transport.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs