EnergiWatch

Saint-Gobain-koncernen lander salg tæt på det ventede

Isoleringskoncernen, der blandt andet konkurrerer med Rockwool, leverer en organisk vækst på over 13 pct. i tredje kvartal.

Foto: Gilles Trillard/Saint-Gobain

Den franske byggematerialeproducent Saint-Gobain, som er konkurrent til Rockwool inden for isolering, har leveret salgstal på linje med det ventede i tredje kvartal med kommentarer om en robust renoveringsaktivitet i Europa, mens nybyggeriet er bremset op.

Salget er i tredje kvartal steget med 20 pct. til 12,92 mia. euro, hvilket er på linje med analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 12,95 mia. euro. Den organiske vækst blev i kvartalet på 13,4 pct., viser handelsopdateringen for tredje kvartal, der landede torsdag efter lukketid.

Som følge af stigende inflation forventer Saint-Gobain nu, at selskabets energi- og råvareomkostninger vil stige med lidt over 3 mia. euro i 2022 sammenlignet med 2021. Denne inflation vedrører råvarer, fragt og energi, især i Europa, skriver Saint-Gobain.

For Saint-Gobains vigtigste gasforbrugende fremstillingsvirksomheder i Europa har koncernen gjort hurtige fremskridt med at udrulle kontinuitetsplaner og sikre fleksibiliteten i produktionen til at operere med mindre eller alternativ energi.

Inden for isoleringsproduktion har mere end halvdelen af selskabets 25 fabrikker i Europa en el-drevet ovn, og der foretages yderligere investeringer i alternativ energi, skriver Saint-Gobain i handelsopdateringen for tredje kvartal.

For fjerde kvartal venter Saint-Gobain en modstandsdygtighed i renoveringsaktiviteten i Europa, mens nybyggeriet ventes at bremse op.


Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs