EnergiWatch

Tesla falder på svag kvartalsomsætning

Højere omkostninger til råvarer og stærkere dollar har ramt den amerikanske elbilproducent.

Foto: SHANNON STAPLETON/Reuters / X90052

Aktien i elbilproducenten Tesla tabte 6,3 pct. i onsdagens eftermarked, da regnskabet for tredje kvartal skuffede på toplinjen, da den stærke dollar har presset indtægterne.

Koncernen oplevede i perioden ellers en stigning i omsætningen på 56 pct. til 21,45 mia. dollar mod ventede 22,09 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

Det justerede overskud per aktie blev på 1,05 dollar, sammenlignet med 0,62 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 1,01 dollar, ifølge Bloomberg News.

Til trods for den lidt bedre end ventet bundlinje, var der pres på bruttofortjenesten i perioden, da den faldt fra 26,6 til 25,1 pct. Her var konsensus på Wall Street en dækningsgrad på 26,6 pct.

”Omkostningerne til råvarer påvirkede vores indtjeningsevne,” hedder det i regnskabet, hvor der også peges på udfodringer på fabrikkerne i Berlin og i Texas.

”Desuden fortsatte den amerikanske dollar med at blive styrket sammenlignet med alle andre større valutaer i vort marked.”

Når internationalt salg regnes hjem i dollar hos amerikanske virksomheder, betyder den stærke dollar en lavere omsætning og indtjening.

Tesla, som i perioden havde en fri pengestrøm på 3,30 mia. dollar mod spåede 2,90 mia. dollar, havde ved udgangen af perioden en likviditetsposition på samlet 21,11 mia. dollar, en vækst på 31 pct., mens 21,69 mia. dollar var ventet.

Tesla holder i forbindelse med onsdagens fast i sit mål om en gennemsnitlig årlig vækst i leverancerne af elbiler på 50 pct.

Tesla har udsigt til genrejsning efter fondes tilbudsjagt

Tesla har problemer med at få bilerne frem - misser forventninger

Tesla ser meget høj leveringsvolumen i slutningen af tredje kvartal

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs