EnergiWatch

Tesla har udsigt til genrejsning efter fondes tilbudsjagt

En række fonde har købt op i bilproducentens aktier, hvilket har sendt kursen opad.

Foto: Stephen Lam/REUTERS / X02798

Tesla indikeres 4 pct. højere i 251,99 dollar i det amerikanske formarked, efter at Cathie Woods ARK-fonde har købt aktier i elbilsproducenten, i kølvandet af mandagens dyk på 8,6 pct., der var drevet af skuffende leveringstal for tredje kvartal.

Fonde støttet af Cathie Woods Ark Investment Management købte mandag 132.213 aktier i Elon Musks selskab, hvilket markerer firmaets første køb af Tesla siden midten af juni ifølge data indsamlet af Bloomberg.

Det er Woods andet køb af Tesla-aktier i 2022 efter et år med udsalg af Tesla, der tidligere har været Arks kronjuvel. Ark havde solgt Tesla-aktier i mindst fem kvartaler i træk ved udgangen af juni, viser Bloomberg-data.

De seneste køb er endnu et bevis på, at Cathie Wood er på tilbudsjagt igen.

Arks flagskibs-ETF, Ark Innovation, er faldet 60 pct. i år som følge af den historisk hurtige pengepolitiske stramning fra den amerikanske centralbank samt frygt for global recession, der især har været hård mod vækstaktier.

Tesla har problemer med at få bilerne frem - misser forventninger

Tesla ser meget høj leveringsvolumen i slutningen af tredje kvartal

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs