EnergiWatch

Tesla har problemer med at få bilerne frem - misser forventninger

Bilproducenten melder om udfordringer i forsyningskæden, der nu betyder, at man ikke lever op til forventningerne for tredje kvartal.

Foto: POOL/VIA REUTERS / X80003

Tesla indikeres 4,6 pct. lavere i 253,16 dollar i det amerikanske formarked, efter at den amerikanske elbilproducent har misset forventningerne til leveringerne af biler i tredje kvartal og advaret om udfordringer med at få bilerne frem til kunderne på grund af fortsatte problemer med forsyningskæderne.

Elbilproducenten har ellers sat rekord i antallet af leveringer globalt med 342.830 biler i tredje kvartal. Det var dog mindre end det ventede antal på omkring 358.000 elbiler, skriver Bloomberg News.

”Historisk set har antallet af leveringer været skævt i slutningen af hvert kvartal på grund af regional lageropbygning af biler,” skriver Texas-baserede Tesla i en meddelelse.

”Og efterhånden som vores produktionsvolumen fortsætter med at vokse, bliver det i stigende grad udfordrende at sikre transportkapacitet til en rimelig udgift i disse spidsbelastningsuger,” skriver selskabet, der producerede 365.923 køretøjer i kvartalet.

Stifter og direktør Elon Musk har - som vanligt - kommenteret forholdet på det sociale medie Twitter. Her skriver han, at han sigter mod ”stabilisere” leverancer mellem kvartalerne.

Finanshuset Wedbush fremhæver det lavere end ventede antal leveringer, men skuffelsen ses i højere grad drevet af logistikproblemer end manglende efterspørgsel.

Finanshuset Cowen ser dog tidlige tegn på efterspørgselsproblemer, og det er derfor nødvendigt at følge de månedlige registreringer og regnskabet for fjerde kvartal for bedre at kunne vurdere situationen.

Tesla ser meget høj leveringsvolumen i slutningen af tredje kvartal

Teslas tyske fabriksudvidelse rygtes udskudt på ubestemt tid

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs