EnergiWatch

Rockwool tjener stort trods russisk imagekrise

Den danske stenuldskoncern er ikke salgsmæssigt hæmmet af den kritik, som selskabet har fået pga. sine russiske aktiviteter.

Foto: Rockwool/PR

Det ser ud til at gå strygende i Rockwool trods selskabets omstridte beslutning om at forsætte aktiviteterne i Rusland. I første halvår af 2022 nåede selskabet et salg på 14,5 mia. kr. - det er en stigning på 31 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

Det skriver Børsen.

Kritikerne er ellers ikke gået stille med dørene.

Birgitte Erhardtsen, erhvervskommentator, spurgte eksempelvis Rockwool-ledelsen i Deadline tilbage i april "hvor mange bomber nogen skal have i hovedet, før du synes, det her er nok".

Frank Larsen, administrerende direktør i Rockwool, fortæller i et skriftligt svar til Børsen, at selskabet ikke har valgt at trække sig ud af Rusland, da milliardværdier og ejendomsrettigheder kan risikere at lande i russiske hænder - eksempelvis hos en oligark.

"Vi er godt klar over, at ikke alle er enige i vores beslutning om at bevare ejerskabet over vores fabrikker i Rusland, men i den danske byggebranche har vi mødt stor forståelse for vores beslutning, når vi forklarer, at alternativet er en direkte håndsrækning til Rusland på flere milliarder kroner," skriver han.

Danske virksomheder på historisk grøn milliardjagt i USA

Sanktionsadvokat advarer om huller i EU's olieembargo mod Rusland 

IAEA: Strømmen er gået under kampe ved ukrainsk atomkraftværk

Rockwool søger om tilladelse til brug af propangas på dansk fabrik

Rockwool-topchef holder fast i russiske fabrikker: Vores teknologi er unik 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs