EnergiWatch

Ladeselskab lander trecifret millioninvestering

Med en ny investering fordobler softwarevirksomheden Monta værdiansættelsen til 1,3 mia kroner. Monta skal bruge finansieringen til at konsolidere sin position på eksisterende markeder og udvide til nye.

Casper Rasmussen er adm. direktør i Monta. | Foto: Monta / PR

Den danske softwarevirksomhed Monta får via en ny investering tilført 223 mio. kroner (30 mio. euro) som en del af deres serie A+ runde. Det værdisætter virksomheden til 1,3 mia. kroner efter mindre end to år i branchen.

Investeringen kommer fra den amerikanske investeringsfond Energize Ventures, der fokuserer på at accelerere den digitale transformation i energisektoren, samt tidligere investorer Creandum, Pale Blue Dot, byFounders og Headline. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Monta vil ud over at konsolidere sin position i Skandinavien bruge investeringen til at etablere sig på nye markeder og udvide produktporteføljen samt at udvikle et nyt forretningsområde, der skal digitalisere infrastrukturen bag elnettet.

“Investeringen fra Energize og tidligere investorer er en tillidserklæring til vores vision, team og software som grundlaget for fremtidens ladeinfrastruktur,” siger Casper Rasmussen, adm. direktør i Monta i meddelelsen.

Montas platform gør priser, tilgængelighed og status på ladestanderne mere gennemsigtigt for alle aktører i branchen. Den benyttes af virksomheder som Vestas, Københavns Lufthavn og PostNord såvel som grossister, der videreformidler mulighederne med Monta til installatører.

Siden serie A runden tilbage i januar har Monta indgået strategiske partnerskaber med producenterne af ladestandere og lanceret deres Powered by Monta program i flere markeder.

Det rummer store muligheder på grund af de lovgivningsmæssige tiltag, der forventes at accelerere salget af elbiler og dermed antallet af ladestandere, lyder det fra Juan Muldoon, partner hos Energize Ventures i meddelelsen.

”Vi forventer, at mere end 1,6 mio. offentlige ladestandere og 20 millioner private ladestandere bliver sat op i USA og Europa inden 2025,” siger han og fortsætter:

“Efterhånden som markedet for ladestandere vokser og kommercialiseres, tilbyder Monta en softwareløsning, der skaber en konsistent og forbedret ladeoplevelse for alle aktører i ladebranchen - lige fra installatører til elbilister.”

På længere sigt vil virksomheden udvide sin produktudvikling til at omfatte en digitalisering af elnettet for at imødekomme det stigende antal elbiler på vejene.

Aftalen mellem Monta og investorerne bliver endelig godkendt af myndighederne senere på året.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch)


Ny løsning fra ladeaktør skal sikre variable priser til elbilister

Elbilsaktør vil løse fremtidens ladeudfordringer med software

Mere fra EnergiWatch

RWE sejrer i tysk soludbud

Det tyske energiselskab skal opføre en solcellepark i Nordrhin-Vestfalen i løbet af 2023 efter succes i ny udbudsrunde.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs