EnergiWatch

Statkraft finder undersøgelsespartner til flydende ammoniakproduktion

Sammen med H2Carrier vil det norske selskab kigge på muligheden for at etablere ammoniakproduktion på havvindmølleparker.

Foto: H2Carrier

Gennem vedvarende energi skal grøn ammoniak produceres, hvor havvindmølleparkerne befinder sig. Det er humlen i et studie, der laves af Statkraft i samarbejde med H2Carrier, der skal benytte sidstnævntes flydende produktionsenhed P2XFloater på havvindmølleparker.

”Markedet for grøn ammoniak er stærkt voksende som en del af dekarboniseringen indenfor industrisektoren og den maritime sektor. Vores innovative P2XFloater-koncept reperæsenterer en effektiv, tidsbesparende og fleksibel løsning for produktion af grøn ammoniak i industriel skala til en konkurrencedygtig pris,” siger Mårten Lunde, adm. direktør i H2Carrier.

P2XFloater er allerede principgodkendt af DNV til ”kystnære operationer”, mens det nye studie har til hensigt at undersøge det flydende produktionsanlæg i mere krævende omgivelser og hårdere vejrforhold til havs.

Tanken bag den flydende ammoniakproduktion er, at man skal kunne have en mere fleksibel elproduktion fra havvindparker, samtidig med, at man kan mindske afhængighed af eksportkabler og net ved at etablere direkte produktion fra vindmøllerne på den flydende ammoniakenhed.

Statkraft og Aker hopper ud af storstilet norsk ammoniakprojekt

Statkraft og Skagerak Energi skal levere brændstof til verdens første brint-fragtskib

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs