EnergiWatch

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Foto: Eaton

Strømstyringsspecialisten Eaton ser efterspørgslen på energilagringssystemer og UPS-løsninger (uninterruptible power supply), og derfor skal der nu bygges nye produktions- og forskningsfaciliteter i Finland.

”Eaton vækster kraftigt inden for UPS-området, og vi oplever øget efterspørgsel efter systemer, der sikrer kontinuitet i forretningen, men som også kan bidrage positivt til den grønne omstilling,” siger Nick Luitwieler, landechef hos Eaton Danmark.

”For ud over at beskytte virksomheders mest kritiske udstyr mod strømafbrydelser, kan moderne UPS-systemer faktisk også hjælpe os med at nå i mål med en stabil, grøn elektrificering af samfundet.”

Fabrikken skal stå klar i slutningen af 2023 og forventes at kunne fungere som et kundepunkt for Eaton europæiske aktiviteter. Fabrikken får et forskningscenter, der skal beskæftige sig med UPS-løsninger og energilagring, mens fabrikken også skal fungere som lager-, salgs- og servicecenter. De nye faciliteter skal fylde 16.500 kvadratmeter.

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs