EnergiWatch

Novozymes ser fortsat vækst i Bioenergi

Fremgangen blev understøttet af mængdevækst til den amerikanske ethanol-industri samt en vækst i salget uden for USA specielt i Latinamerika.

Foto: Novozymes/PR

Novozymes’ salg af enzymer til fremstilling af bioenergi steg med 19 pct. organisk i andet kvartal 2022, og toplinjen i divisionen lød på 874 mio. kr.

Til sammenligning havde analytikerne ventet et plus i den organiske vækst på 8,5 pct. mod en massiv fremgang i andet kvartal sidste år på 54 pct., hvor den stærke vækst især dækkede over genrejsning i den amerikanske ethanolproduktion samt en udvidelse af kapaciteten af bioethanol produceret på majs i Latinamerika.

At væksten mindskes skyldes det svære sammenligningsgrundlag.

På toplinjen var der ventet en omsætning på 755 mio. kr. mod 651 mio. kr. i kvartalet sidste år.

Fremgangen blev understøttet af mængdevækst til den amerikanske ethanol-industri samt en vækst i salget uden for USA specielt i Latinamerika.

Ifølge Sydbank viser markedsdata for den amerikanske ethanolproduktion, som udgør omkring halvdelen af den globale ethanolproduktion, en fremgang på omkring 1 pct. i andet kvartal i forhold til samme periode sidste år. At væksten er sat markant ned skyldes den betydelige fremgang netop i andet kvartal sidste år.

Novozymes vil hæve priserne på tværs af porteføljen

Stigende oliepriser: Novozymes ser stærk efterspørgsel på grønt alternativ

Novozymes-topchef har mål om omsætningsfordobling

Novozymes ser Latinamerika som bioenergiens vækstmotoren

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs