EnergiWatch

Tesla-chef på vej ud efter uregelmæssigheder

Chefen for Teslas fabrik i Austin i Texas undersøges for "mistænkelige" indkøb.

Foto: TINGSHU WANG/REUTERS / X06979

Omead Afshar, chefen for Teslas fabrik i Austin i Texas og en nær samarbejdspartner til selskabets topchef, Elon Musk, er kommet i søgelyset i en undersøgelse, som fokuserer på uregelmæssigheder i forbindelse med indkøb af særlige glasmaterialer.

Det erfarer Bloomberg News fra unavngivne kilder.

I forvejen er flere medarbejdere blevet fyret, men ifølge oplysningerne er også Omead Afshar på vej væk. I første gang gennem orlov.

Undersøgelsen af indkøbene, der ledes af Teslas øverste juridiske chef, David Searle, blev indledt, efter at en faktura blev identificeret som "mistænkelig".

På grund af udfordringerne med de globale forsyningskæder er det særlige glasmateriale svært at skaffe, men alligevel bad Omead Afshar om, at fakturaen blev oprettet i systemet, ligesom han fortalte kollegaer, at der var tale om materiale til et hemmeligt projekt.

Omead Afshar har afvist at kommentere oplysningerne over for Bloomberg News, og Tesla har ikke umiddelbart svaret på henvendelser fra mediet.

Musk ser chance for at Tesla rejser sig fra problemer med forsyningskæden

Tesla steg efter solidt kvartalsregnskab 

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs