EnergiWatch

Dansk Retursystem sætter solceller på indsamlingsbiler: Vil nedbringe CO2

Som et tiltag for at nedbringe CO2-udledningen sætter Dansk Retursystem strøm til indsamlingen af dåser og flasker.

Foto: Dansk Retursystem/PR

Indsamlingsbilerne får solcelleanlæg.

Sådan lyder det fra Dansk Retursystem, der i løbet af sommeren 2022 og frem til foråret 2023 vil montere solcelleanlæg på taget af 17 af sine indsamlingsbiler.

Ved at installere et solcelleanlæg på taget af bilen, vil anlægget fremadrettet kunne lagre strøm til bilens batteri og dermed forsyne el-stableren med strøm, uden at køretøjet skal stå i tomgang, lyder det.

Det vil give en samlet besparelse på cirka 600 liter brændstof per bil om året, hvilket svarer til en CO2-besparelse på knap 32 ton, lyder det fra virksomheden.

Tiltaget kommer som en del af en målsætning om at reducere CO2-belastningen fra indsamling af dåser og flasker fra virksomhedens kunder med 16 pct. sammenlignet med 2019.

I det samlede regnskab er besparelsen dog meget begrænset ved en overgang til solceller på indsamlingsbilerne, men alle tiltag i den rigtige retning gør en forskel, lyder det fra virksomheden.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

Statsstøttede Hynion skal forsyne tung transport via brintstationer i Sverige

DI opretter gasforum for virksomheder 

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs