EnergiWatch

Musk ser chance for at Tesla rejser sig fra problemer med forsyningskæden

Teslas venter fortsat en gennemsnitlig vækst i produktionen på 50 pct. om året over en ”flerårig tidshorisont”.

Foto: ODD ANDERSEN/AFP / AFP

Den amerikanske elbilproducent Tesla har haft store problemer med at holde gang i produktionen på grund af propper i forsyningskæderne. Men nu tror stifter og chef Elon Musk på, at selskabet har en chance for genrejsning i løbet af andet halvår 2022.

”Vi har potentialet til en rekord i anden halvdel af året, sagde Elon Musk onsdag efter regnskabet for andet kvartal var blevet offentliggjort”, skriver Bloomberg News.

Han kalder problemerne for ”en slags forsyningskædehelvede”.

Regnskabet viste en fremgang i omsætningen på 41 pct. til 16,93 mia. dollar mod ventede 16,88 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 2,27 dollar, sammenlignet med 1,45 dollar et år tidligere og mod et konsensusestimat på 1,83 dollar.

Aktien stiger 2,7 pct. i formarkedet.

Teslas venter fortsat en gennemsnitlig vækst i produktionen på 50 pct. om året over en ”flerårig tidshorisont”. Tilbage i april skød topchef Elon Musk på, at Tesla i år vil producere mere end 1,5 mio. elbiler. Efter årets første seks måneder står antallet omkring 564.00 køretøjer.

Ifølge Bloomberg holder markedet nøje øje med, hvor hurtigt Tesla kan øge produktionen af sin massemarkedsmodel Y SUV fra sine nye fabrikker, samt lanceringen af den ventede Cybertruck pickup.

Musk sagde onsdag, at Tesla venter at begynde at producere lastbilen i midten af næste år, og han tror, at det kan blive selskabet ”bedste produkt nogensinde”.

Tesla steg efter solidt kvartalsregnskab

Elbilssalg slår rekord i USA

Mere fra EnergiWatch

Boom i fejl på danske havmøller bekymrer ikke Ørsted

Nedfaldne vinger, knækkede fundamenter og brændende naceller har over det seneste års tid ramt en håndfuld møller i havmøllernes hjemland. Topchef er dog overbevist om, at det ikke vil skabe mistillid til teknologien.

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs